Andere Hoogtepunten

Praktische informatie


Deze tour wordt uitgevoerd door:
Gids in Rome (Wouter Vercruysse)

Vaticaan, Sixtijnse kapel en St Pieter met Nederlandstalige gids

Een indrukwekkende rondleiding door Vaticaanstad!

Gebruik de kortingscode PR2020 en krijg €5,00 korting op je reservering!
Boek je ook ′Colosseum in groepsverband′? Dan krijg je €10,00 extra korting!

Vaticaan

Je geniet van een indrukwekkende rondleiding door Vaticaanstad met een expert Nederlandstalige gids én je vermijdt de lange wachtrijen aan de kassa!

De gids leidt je allereerst door de Vaticaanse musea. Dan betreed je in alle stilte de Sixtijnse Kapel waar op 13 maart 2013 Paus Francesco is verkozen. Bewonder Michelangelo's adembenemende fresco′s - met meer dan 300 figuren op een plafondoppervlakte van ruim 500m2 is dit een van de meest bijzondere kunstwerken ter wereld. 22 jaar later keerde Michelangelo nog eenmaal terug om de fresco op de muur achter het altaar te vervaardigen. Dit kunstwerk staat, sinds de voltooiing in 1541, bekend als Het Laatste Oordeel.
De gepassioneerde gids heeft ondertussen elk geheim van de kapel ontrafeld. Daarna volgt nog een bezoek aan de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek met de Pièta van Michelangelo, het baldakijn van Bernini en de crypte (*). De tour eindigt op het Sint-Pietersplein bij de Zwitserse Wachten.

TIP: Je kunt na deze tour op eigen houtje de koepel van de basiliek beklimmen.

Je ziet o.a:

Vaticaanse Musea ● Zaal van de Dieren ● Laocoongroep ● Torso van het Belvedere ● Bad van Nero ● Gallerij met Vlaamse wandtapijten ● Gallerij van de Kaarten ● Basiliek van St. Pieter ● Sixtijnse kapel ● het St. Pietersplein

(*) Bij een eventuele last-minute sluiting van de Sint-Pietersbasiliek vanwege een religieuze viering, zal er een uitgebreider bezoek aan de Vaticaanse Musea worden gebracht als compensatie; sluitingen vallen buiten onze verantwoordelijkheid en leiden niet tot een terugbetaling.

  • €61,50*

    p.p. ouder dan 18 jaar

Inclusief

Planning 2020