Andere Hoogtepunten

Belangrijk

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Gids in Rome (Wouter Vercruysse)

Vaticaan en Sixtijnse Kapel Semi-Privé, met Nederlandstalige gids

Een indrukwekkende rondleiding door Vaticaanstad!

Corona-update: Het bezoek aan Bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek is tijdelijk niet inbegrepen. Omwille van logistieke redenen kunnen we tijdens de Corona-crisis het bezoek aan de basiliek niet combineren met het bezoek aan de Vaticaanse Musea. U kunt de basiliek na de tour, of op een andere dag, wel op eigen gelegenheid bezoeken.

Vaticaan

Je geniet van een indrukwekkende rondleiding door Vaticaanstad met een expert Nederlandstalige gids én je vermijdt de lange wachtrijen aan de kassa!

De gids leidt u door de Vaticaanse musea met als hoogtepunten de Zaal van de Dieren, de Laocoongroep, de Torso van het Belvedere, het Bad van Nero, de Gallerij met Vlaamse wandtapijten ontworpen door de school van Rafael en de Gallerij van de Kaarten - een juweeltje. Paus Julius II had Michelangelo aan het werk gezet in de aanpalende kapel. Nu betreedt u in alle stilte de Sixtijnse Kapel waar op 13 maart 2013 Paus Francesco in conclaaf is verkozen. Bewonder Michelangelo's adembenemende fresco's - met meer dan 300 figuren op een plafondoppervlakte van ruim 500m2 is dit een van de meest bijzondere kunstwerken ter wereld. 22 jaar later keerde Michelangelo nog eenmaal terug om de fresco op de muur achter het altaar te vervaardigen. Dit kunstwerk staat, sinds de voltooiing in 1541, bekend als Het Laatste Oordeel. Uw gepassioneerde gids heeft ondertussen elk geheim van de kapel ontrafeld. U zal Michelangelo leren kennen alsof u er zelf bij was. De tour brengt ons ook doorheen de Vaticaanse Bibliotheek. We verlaten de musea via de beroemde 'Trap van Momo' waar de tour eindigt. Het Sint-Pietersplein en basiliek worden niet bezocht. De highlights ervan worden door de gids toegelicht in de musea. Voor of na het bezoek aan de musea kun je deze zelf bezoeken (de koepel beklimmen loont ook zeer de moeite - dat is wel tegen betaling).

TIP: Je kunt na deze tour op eigen houtje de koepel van de basiliek beklimmen.

Je ziet o.a:

Vaticaanse Musea ● Zaal van de Dieren ● Laocoongroep ● Torso van het Belvedere ● Bad van Nero ● Gallerij met Vlaamse wandtapijten ● Gallerij van de Kaarten ● Basiliek van St. Pieter ● Sixtijnse kapel ● het St. Pietersplein

Wat is er niet inbegrepen:

Bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek. Omwille van logistieke redenen kunnen we tijdens de Corona-crisis het bezoek aan de basiliek niet combineren met het bezoek aan de Vaticaanse Musea. We eindigen de tour op het Sint-Pietersplein waar de gids de highlights van de basiliek vermeldt. Je kunt de basiliek wel altijd na de tour of op een andere dag op eigen houtje bezoeken.

  • €85,00*

    p.p. ouder dan 18 jaar

Inclusief

Planning 2022