Bijzondere Tours

De geheimen van Monti

Monti: historisch dorp in het hart van de wereldstad

De grote geschiedenis van Rome in kleine verhalen: overal in Monti kom je de herinneringen aan de lange geschiedenis van Rome tegen. Monti is een dorp waar de wereldgeschiedenis haar sporen heeft nagelaten in de geschiedenis van haar bewoners. Deze wijk, ingeklemd tussen Colosseum en de Santa Maria Maggiore is de oudste wijk van de stad. Hier was in de antieke tijd de rosse buurt, in de middeleeuwen was Monti het domein van paters en pelgrims, in de 17e eeuw kwamen de verblijven voor de hoogwaardigheidsbekleders.

Meer informatie & reserveren

Testaccio: moderne trends in Rome's oudste commerciële district

Testaccio: moderne trends in Rome′s oudste commerciële district

Een bezoek aan de arbeiderswijk wijk Testaccio laat de onderkant van Rome′s geschiedenis zien. Al in de oudheid was hier een levendig havenkwartier: de wijk is genoemd naar de antieke vuilnisbelt die hier was. In de 19e eeuw werd de wijk bevolkt door de arbeiders voor de nieuwe industrieën. Je zult hier weinig toeristen tegenkomen, in tegenstelling tot het historische centrum van Rome vindt men hier geen rijkdom of prachtige barokke gebouwen. Maar wel resten van een industrieel verleden, van een sociale geschiedenis, die terug gaat tot de antieke Romeinen.

Meer informatie & reserveren

Esquilino: lokale tradities in een wereldwijk

Esquilino: lokale tradities in een wereldwijk

Esquilino is een echte grote-stadswijk waar je niet de spreekwoordelijke schattige oude straatjes zult vinden. Het is één van de meest diverse wijken van Rome. Al vanaf haar ontstaan is de wijk Esquilino een centrum voor food. De markt was ooit de grootste van Rome. In de straatjes om het centrale plein weten de Romeinen nog altijd hun verse waren te halen bij gespecialiseerde winkels.
Als je een échte Romeinse wijk wil leren kennen, is een wandeling door Esquilino een perfecte lokale ervaring.

Meer informatie & reserveren

Thuis in Rome: ontdek het persoonlijke Rome van de gids

Thuis in Rome: ontdek het persoonlijke Rome van de gids

Wie wil er niet het Rome zien door de ogen van één van onze gidsen? Kies voor een ontspannen wandeling met een ′expert-companion′: een gids die 100% thuis is in Rome en je zijn of haar Rome laat zien. “Thuis in Rome” is een verrassingstour die start vanaf je hotel of appartement (mits in het centrum van Rome) waarbij je door de stad reizend en lopend de favoriete hoogtepunten en verborgen juweeltjes ziet van de gids. Dompel je onder in Rome en laat je verrassen met deze 100% authentieke tour!

Meer informatie & reserveren

Rome laag voor laag

Rome laag voor laag, inclusief bezoek aan ondergrondse opgravingen

Tijdens deze unieke rondleiding worden meer dan 2700 jaar bouwen en herbouwen ontrafeld aan de hand van een verrassende route die je voert door een minder toeristisch gedeelte van Rome. Je ziet aan de hand van oude en nieuwe resten, en imposante monumenten, letterlijk wat ‘geschiedenis’ betekent. En je gaat zelfs ondergronds!
Door de aanstekelijke manier van vertellen zal je aan het eind deze bijzondere rondleiding de eeuwige stad gegarandeerd met andere ogen bekijken!

Meer informatie & reserveren

Barok in Rome

Barok in Rome - van begin tot eind

Barok in Rome - van begin tot eind

Theatraal en dramatisch: dat is de Barok. Deze rondleiding neemt je meer door de gehele geschiedenis van de Barok in Rome: van het ontstaan van de barok als instrument van de contra-reformatie, via de werken van dé grootmeesters van de barok: Caravaggio en Bernini, tot het laatste barok-monument in Rome waar de stijl zichzelf lijkt voorbij te rennen.
Je Nederlandse gids neemt je mee langs verbluffende, oogverblindende werken, terwijl je de barok steeds beter leert lezen, begrijpen én waarderen.

Meer informatie & reserveren

Caravaggio in Rome

Caravaggio in Rome - Enfant terrible van de barok

Het werk van Caravaggio trekt over de hele wereld vele bezoekers naar tentoonstellingen: maar juist in Rome kun je hem écht leren kennen. Enkele van Caravaggio′s donkere maar levendige en dramatische werken zijn in Rome nog steeds te bekijken op de plekken waar hij ze voor maakte. Je duikt in zijn wereld, en die van zijn opdrachtgevers en publiek. Met je Nederlandse gids zie je de werken in originele context, en kom je langs locaties die op een andere manier belangrijk zijn geweest in het leven van deze grote schilder.

Meer informatie & reserveren

Rome door de ogen van Bernini

Rome door de ogen van Bernini

Tijdens deze tour word je meegenomen in het Rome van Bernini, de architect en schilder, maar bovenal (zo vond hij zelf) beeldhouwer die het zeventiende-eeuwse Rome overrompelde met barokke overdaad. Door de ogen van Bernini wordt zichtbaar hoe Rome de kunstenaar vormde en de kunstenaar Rome veranderde in een golf van vernieuwing, beweging en beroering. Deze tour leid je langs belangrijke plekken uit Bernini's leven, en toont je zijn werken (veelal) op díe plek waarvoor ze gemaakt zijn. Zo leer je de geniale de kunstenaar, zijn tijd, en stijl goed kennen.

Meer informatie & reserveren