Andere culinaire tours

Praktische informatie

Cultuur en cucina van Rome

Ontdek de cultuur en de keuken van Rome

Cultuur en cucina van Rome

In deze tour leer je Rome kennen aan de hand van haar culinaire tradities. Terwijl je ontspannen door het prachtige historische centrum van Rome wandelt, kun je de sfeer van Rome letterlijk proeven. De gewoonten van de Romeinse lokale keuken vertellen veel over geschiedenis en karakter van de stad. De wandeling begint met het typische Italiaanse ontbijtritueel, met - heel speciaal! - zoetigheden uit het Antieke Rome. We bezoeken een lokaal marktje met seizoensgroenten, waar je uitleg krijgt over gebruik en bereidingswijzen.

Verder zien we o.a. een pizzabakker aan het werk in zijn bakkerij, proeven we een oneindige variatie aan prosciutto en salami - mét een slokje wijn - en genieten van de Romeins-Joodse ′dolci′. Er wordt tijdens deze wandeling op diverse plekken geproefd van de lokale producten. Het culinaire hart van Rome speelt zich af temidden van de ″highlights″ van het historische centrum, waarover uw gids beeldend vertelt. Deze tour biedt je veel culinaire inspiratie en een verrassende kijk op de bekende Romeinse ′highlights′!

Je ziet:

Piazza Navona ● Pantheon ● San Luigi De′ Francesi ● Campo de′Fiori ● Piazza Farnese ● Joodse Ghetto ● Capitool

Privé Tour

Deze tour wordt uitgevoerd als een privé tour voor € 55,00 per deelnemer, met een minimum van 4 deelnemers, + € 13,50 pp voor het proeven. Vraag ons vrijblijvend om een offerte.

Inclusief

Kledingadvies

Gemakkelijke wandelschoenen, geen blote schouders/knieën (of een dunne sjawl meebrengen om je even mee te kunnen bedekken als je een kerk betreedt).