Vaakgestelde vragen

Wie zit er achter Tours in Rome?

 1. ′Tours in Rome′ is een product van Persoonlijk Rome, dé reisadviseur voor Rome. We hebben een jarenlange ervaring met het organiseren van maatwerk programma′s in Rome. We krijgen veel vragen van klanten over mogelijkheden van vaste tours in Rome. In Rome hebben we daarom een aantal partners uitgekozen die de tours uitvoeren volgens onze hoge kwaliteitsstandaarden. Persoonlijk Rome treedt met ′Tours in Rome′ op als bemiddelaar voor deze partners.

Vragen over fietstours?

 1. Je vindt hier de vaak gestelde vragen over de fietstours.

Hoeveel deelnemers heeft een groep?

 • De groepen voor de fietstours bestaan uit maximaal 12 deelnemers per gids, de minimumgrootte is 2. Met 1 persoon vertrekt de tour niet. Voor grote groepen kunnen we desgewenst afwijkende afspraken maken. Voor de andere tours verschilt het maximum per tour, maar de grootste vaste tours hebben maximaal 25 deelnemers (Vaticaan in groepsverband, Colosseum in groepsverband). Bij de beschrijving van iedere tour hebben we het maximale aantal deelnemers vermeld. Voor de ‘Specials’ tours geldt mogelijk een iets hoger maximum, ook dat vind je bij de beschrijving van de Special.

Hoe lang van tevoren moet ik boeken om zeker te zijn dat er plaats is?

 • Om zeker te zijn van deelname vragen wij dringend om minimaal 48 uur vooraf te reserveren. Normaliter is een week van tevoren voldoende, maar in het hoogseizoen kunnen bepaalde dagen snel vol lopen. In de agenda kun je zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de tour van je keuze.

Kan ik een geboekte tour ook annuleren?

 • Als je om wat voor reden dan ook je boeking moet annuleren, dan is onderstaande annuleringsregeling van kracht.
  Annuleringskosten: 0% indien de annulering meer dan 7 dagen voor de geplande tour plaats vindt. 50% van de totale reservering indien annulering plaatsvindt 1-7 dagen voor de geplande tour of fietsverhuur. 100% van de totale reservering bij no show of annulering op de dag zelf. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze voorwaarden.
 • Uitzonderingen worden alleen gemaakt in geval van hevige regen. In overleg zoeken we naar een passende oplossing.
 • Er wordt niet voorzien in een restitutie van een eventuele aanbetaling als je te laat komt voor een tour of de tour niet afmaakt.
 • , of je belt met het nummer dat op de boekingsbevestiging staat.

Wat gebeurt er als het regent?

 • Als het hevig regent bij de start van de tour zal de tour niet vertrekken. In overleg kunnen we zoeken naar een alternatieve datum.
 • Als het begint te regenen na het begin van de tour, is er geen refund meer mogelijk. Voor de fietstours geldt dat de gids poncho′s meeneemt.

Waar is het vertrekpunt van de tours?

 • Bij iedere tour wordt aangegeven wat het vertrekpunt (meeting point) is. In de boekingsbevestiging ontvang je verdere informatie over hoe je het beste het vertrekpunt kunt bereiken. We vragen je dringend om minimaal 15 minuten vooraf op het vertrekpunt te verzamelen zodat we op tijd kunnen starten met de tour.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen?

 • Na iedere reservering sturen wij altijd een bevestigingsmail naar het adres wat je hebt opgegeven bij de reservering. In deze mail staat nogmaals een overzicht van de door jou ingevulde gegevens. Deze mail ontvang je binnen enkele minuten na je reservering. Heb je niets ontvangen? Controleer dan eerst of je wel het juiste email adres hebt opgegeven of dat de mail niet is tegengehouden door het spamfilter (we merken dat dit vaak voorkomt bij gebruikers van een hotmail adres). Je kunt de tekst van de bevestigingsmail ook hier nalezen. Als er op die dag meerdere vertrektijden zijn voor dezelfde tour ontvang je van ons tijdig een email met je exacte vertrektijd.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als klant?

 1. Het kiezen van een tour die past bij je conditie
 2. Tijdig op het vertrekpunt arriveren en met de juiste kleding voor het seizoen
 3. Respecteren van de wetten en gebruiken van Italiƫ
 4. Het opvolgen van de aanwijzingen van de gids gedurende de tour
 5. Het respecteren van de rechten en privacy van de andere deelnemers

Een gids kan een klant verdere deelname aan een tour ontzeggen, als tijdens de tour blijkt dat verdere deelname de veiligheid en/of het fietsplezier van anderen in gevaar brengt.

Moet ik de gids nog een fooi geven?

  Je bent in geen geval verplicht tot het geven van een fooi, de gids verwacht niets. Maar, in Italiƫ is het wel gebruikelijk om een kleine fooi achter te laten als blijk van waardering. Je bent daar uiteraard helemaal vrij in.

Wie voert de tours uit?

 • De tours worden uitgevoerd door de partners van Tours in Rome. Bij beschrijving van iedere tour hebben we vermeld wie de tour verzorgt.