Meer muziek

Kledingadvies

Operagangers in Italië gaan nog echt op chic, daartussen ben je niet snel overdressed. Dus, dof je op, zink neer op het rode pluche en laat je meevoeren in alle hartstocht, intriges en drama.

Officieel partner van
opera
La Cenerentola Il Barbiere di Siviglia Benvenuto Cellini Il Trittico La Traviata Linda di Chamounix Dido and Aeneas Un ballo in maschera Il lago dei cigni

Teatro dell′Opera

Programma 2016

Teatro Costanzi Roma

Opera: La Cenerentola (Assepoester) - Rossini

Van 22 jan t/m 19 feb

La Cenerentola is de laatste opera buffa, een komische opera, van Giacomo Rossini. Cenerentola wordt verliefd op de “knecht” (prins Ramiro) en wijst de toenaderingen van de “prins” (knecht Dandini) af. Tot groot geluk van de prins en Cenerentola: de ware liefde triomfeert.

 • Taal: Italiaans, met boventitels in het Italiaans en Engels
 • Orkest en Koor van het Teatro Dell′Opera olv Alejo Pérez Roberto Gabbiani

Concertagenda & Reserveren

Opera: Il barbiere di Siviglia (de barbier van Sevilla) - Rossini

Van 11 t/m 21 feb

Sevilla, aan het einde van de 18e eeuw. De knorrige medicus Bartolo heeft een oogje laten vallen op zijn pleegdochter Rosina en meer nog op haar bruidsschat. Zij prefereert de jonge graaf Almaviva, die bij alle verwikkelingen de hulp krijgt van de barbier Figaro. Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen en de hulp van Rosina′s muziekleraar Basilio trekt Bartolo uiteindelijk aan het kortste eind.

 • Taal: Italiaans, met boventitels in het Italiaans en het Engels
 • Orkest en Koor van het Teatro Dell′Opera olv Donato Renzetti en Roberto Gabbiani

Concertagenda & Reserveren

Opera: Benvenuto Cellini - Berlioz

Van 22 mrt t/m 3 apr

Benvenuto Cellini is een opera in twee bedrijven en vier tableaux van Hector Berlioz op een libretto van Léon de Wailly en Auguste Barbier, gebaseerd op de autobiografie van de edelsmid Benvenuto Cellini.

 • Taal: Duits, met boventitels in het Italiaans en het Engels
 • Orkest en Koor van het Teatro Dell′Opera olv Roberto Abbado en Roberto Gabbiani

Concertagenda & Reserveren

Opera: Il Trittico - Puccini

Van 17 apr t/m 24 apr

Il Trittico is de titel van drie gecombineerde eenakters van Giacomo Puccini: il tabarro, Suor Angelica en Gianni Schicchi. Il tabarro: vrachtbooteigenaar Michele en zijn vrouw Giorgetta hebben het moeilijk met elkaar, tot een gesprek komt het niet. In plaats daarvan danst Giorgetta met Luigi, één van de matrozen aan boord. Michele vermoedt van alles en treft zo zijn maatregelen. Suor Angelica: de handeling speelt zich af in een klooster aan het einde van de 17de eeuw. Zuster Angelica is door haar adellijke familie gedwongen in een klooster te gaan om te boeten voor een onwettige verhouding waardoor zeven jaar eerder haar zoontje is geboren. Gianni Schicchi: Gianni Schicchi speelt zich af in Florence in 1299. De rijke boer Buoso Donati is een natuurlijke dood gestorven. Zijn familie heeft geruchten gehoord dat het geld niet aan de familie zou worden nagelaten, maar aan de kerk. Er wordt koortsachtig gezocht naar een kopie van het testament. Als dat gevonden wordt blijkt dat het gehele vermogen aan de monniken in het klooster zal worden geschonken.

 • Taal: Italiaans, met boventitels in het Italiaans en het Engels
 • Orkest en Koor van het Teatro Dell′Opera olv Daniele Rustioni en Roberto Gabbiani

Concertagenda & Reserveren

Opera: La Traviata - Verdi

Van 24 mei t/m 30 jun

La Traviata speelt zich af in Parijs gedurende de 19e eeuw. Het is het verhaal van Violetta Valéry, de begeerde courtisane die een gepassioneerde verhouding krijgt met de jonge dichter Alfredo. Diens vader neemt echter aanstoot aan het ‘zondige leven’ van zijn zoon en weet Violetta te overreden zijn zoon te verlaten. Zij neemt haar oude leven weer op, maar wordt geveld door de tuberculose en sterft, berooid en uitgeput, in de armen van haar vroegere geliefde.

 • Taal: Italiaans, met boventitels in het Italiaans en het Engels
 • Orkest en Koor van het Teatro Dell′Opera olv Jader Bignamini en Roberto Gabbiani

Concertagenda & Reserveren

Opera: Linda di Chamounix - Donizetti

Van 17 jun t/m 28 jun

Linda di Chamounix is één van of Gaetano Donizetti′s volwassen opera′s. De opera verteld het verhaal van de liefdesrelatie tussen Linda, een eenvoudige boeren dochter uit Chamonix in Savoy (Franse Alpen), and the Graaf de Sirval, de neef van een sluwe edelman, die zich voordoet als “Carlo&rdquo. Linda wordt tot wanhoop gedreven als zij achter de identiteit van Carlo komt en hij moet trouwen met een adelijke dame.

 • Taal: Italiaans, met boventitels in het Italiaans en het Engels
 • Orkest en Koor van het Teatro Dell′Opera olv Riccardo Frizza en Roberto Gabbiani

Concertagenda & Reserveren

Opera: Dido & Aeneas - Purcell

Van 14 sep t/m 18 sep

Het is Dido en Aeneas niet gegund elkaar tot in de eeuwigheid lief te hebben. Jaloerse tovenaressen krijgen met list en bedrog voor elkaar dat Aeneas Carthago – de stad van Dido – besluit te verlaten. Dido voelt zich in de steek gelaten. Als Aeneas toch wil blijven, is het te laat. Dido stuurt hem weg, en sterft van verdriet.

 • Taal: Engels, met boventitels in het Italiaans en het Engels
 • Akademie für Alte Musik Berlin olv Chris Moulds

Concertagenda & Reserveren

Opera: Un ballo in maschera - Verdi

Van 16 okt t/m 30 okt

Un ballo in maschera gaat over de vriendschap van de twee mannen Riccardo en Renato die wordt verstoord door de liefde van de één (Riccardo) voor de vrouw van de ander (Renato). Onder het mom van een politieke samenzwering doodt Renato zijn vriend.

 • Taal: Italiaans, met boventitels in het Italiaans en het Engels
 • Orkest en Koor van het Teatro Dell′Opera olv Jesús López-Cobos en Roberto Gabbiani

Concertagenda & Reserveren

Ballet: Il lago dei cigni (Zwanenmeer) - Tchaikovski

Van 30 sep t/m 5 nov

Het Zwanenmeer is het verhaal waarin het sprookje wordt verteld van prins Siegfried, die gedwongen wordt een vrouw te kiezen. Siegfried leert een zwaan kennen die een door tovenaar Rothbart betoverd meisje is, die ′s nachts weer verandert in de beeldschone jongedame Odette. Alleen een huwelijk kan haar redden. Siegfried is daar meteen voor te vinden. Maar nu haalt Rothbart weer een streek uit en laat Siegfried trouw beloven aan zijn eigen valse dochter. Gelukkig weet Odette, in haar zwanengestalte, Rothbart te verslaan en met Siegfried weg te vliegen.

 • Orkest en Ballet van het Teatro Dell′Opera olv Nir Kabaretti

Concertagenda & Reserveren

Naar de top van de pagina

Agenda Costanzi 2016

Prijzen 2016*

Opera

Ballet

*)Prijzen vanaf 2e voorstelling en onder voorbehoud van wijzigingen. Voor premiëres geldt een toeslag.