Stadsgeheimen

De geheimen van Monti

Monti: historisch dorp in het hart van de wereldstad

De grote geschiedenis van Rome in kleine verhalen: overal in Monti kom je de herinneringen aan de lange geschiedenis van Rome tegen. Monti is een dorp waar de wereldgeschiedenis haar sporen heeft nagelaten in de geschiedenis van haar bewoners. Deze wijk, ingeklemd tussen Colosseum en de Santa Maria Maggiore is de oudste wijk van de stad. Hier was in de antieke tijd de rosse buurt, in de middeleeuwen was Monti het domein van paters en pelgrims, in de 17e eeuw kwamen de verblijven voor de hoogwaardigheidsbekleders.

Meer informatie & reserveren

Testaccio: moderne trends in Rome's oudste commerciƫle district

Testaccio: moderne trends in Rome′s oudste commerciële district

Een bezoek aan de arbeiderswijk wijk Testaccio laat de onderkant van Rome′s geschiedenis zien. Al in de oudheid was hier een levendig havenkwartier: de wijk is genoemd naar de antieke vuilnisbelt die hier was. In de 19e eeuw werd de wijk bevolkt door de arbeiders voor de nieuwe industrieën. Je zult hier weinig toeristen tegenkomen, in tegenstelling tot het historische centrum van Rome vindt men hier geen rijkdom of prachtige barokke gebouwen. Maar wel resten van een industrieel verleden, van een sociale geschiedenis, die terug gaat tot de antieke Romeinen.

Meer informatie & reserveren

Thuis in Rome: ontdek het persoonlijke Rome van de gids

Thuis in Rome: ontdek het persoonlijke Rome van de gids

Wie wil er niet het Rome zien door de ogen van één van onze gidsen? Kies voor een ontspannen wandeling met een ′expert-companion′: een gids die 100% thuis is in Rome en je zijn of haar Rome laat zien. “Thuis in Rome” is een verrassingstour die start vanaf je hotel of appartement (*mits in het centrum van Rome) waarbij je door de stad reizend en lopend de favoriete hoogtepunten en verborgen juweeltjes ziet van de gids. Dompel je onder in Rome en laat je verrassen met deze 100% authentieke tour!

Meer informatie & reserveren