Specials

Domus Aurea

Rondom Nero′s Gouden Huis: rondleiding en exclusief bezoek archeologische opgraving Domus Aurea

Keizer Nero bouwde zijn enorme paleis puur en alleen om zijn vrije tijd zo prettig mogelijk te kunnen doorbrengen. Het werd het fraaiste, rijkste en opzienbarendste paleis van Rome, dat al gauw de bijnaam; het ‘Gouden Huis’ kreeg. Eerst maken we een rondwandeling in de omgeving, waar je overal resten van deze geschiedenis ziet, en de verhalen over Nero en zijn opvolgers hoort. Met deze voorbereiding bezoek je daarna met een Engelstalige archeoloog de ondergronds uitgegraven zalen.

Meer informatie & reserveren

Rome

Special op 1 mei: Rome laag voor laag

Tijdens deze rondleiding worden meer dan 2700 jaar bouwen en herbouwen ontrafeld aan de hand van een verrassende route die je voert door een minder toeristisch gedeelte van Rome. Je ziet aan de hand van oude en nieuwe resten en imposante monumenten letterlijk wat ‘geschiedenis’ betekent. En je gaat zelfs ondergronds!
Door de aanstekelijke manier van vertellen zal je aan het eind deze rondleiding de eeuwige stad gegarandeerd met andere ogen bekijken!

Meer informatie & reserveren

Mithreum van Circus Maximus

Special op 8/11: Mithreum van Circus Maximus

Het Mithreum is een heiligdom van de cultus van Mithras, een Perzische godheid die lange tijd erg populair is geweest in Rome. De cyclus van het leven stond centraal en in ingewikkelde rituelen werd deze geëerd door de ingewijden. We dalen 10 meter onder grond af naar de resten van Romeinse huizen en het ′heilige der heiligen′ van de Mithrastempel waar de geheime rituelen plaatsvonden. Aan de hand van het goed bewaard gebleven relief van Mithras en de indeling van het heiligdom vertelt de gids over deze oude religie, hoe deze in Rome kwam, over de vergelijkingen met het Christendom en over de omgeving waarin dit mithras-heiligdom is gevonden.

Meer informatie & reserveren