Specials

Ludus Magnus

Ludus Magnus, het leven van de Gladiatoren (alleen op 3 en 10 mei!)

Heb je belangstelling voor archeologie én wil je alles weten over de gladiatoren? Hoe ze leefden, wat ze aten, hoe ze getraind werden, hoe ze vochten? Wat gebeurde er voor ze in het Colosseum moesten optreden? En is het waar dat ze altijd op leven en dood vochten?

Deze en andere geheimen van de vechters in het Colosseum worden verteld tijdens het exclusieve bezoek aan de Gladiatorenschool, de Ludus Magnus. Dit trainingscomplex was verbonden met de grote arena aan de overkant: het Colosseum.

Meer informatie & reserveren

Monte dei Cocci

De Schervenberg - Monte dei Cocci (alleen op 25 april en 8 mei)

Het oudste voorbeeld van gescheiden afvalinzameling ter wereld is de Schervenberg in Testaccio, de berg die de wijk haar naam gaf. Al eeuwen is de berg, Monte dei Cocci, gezichtsbepalend voor dit deel van de stad: van dumpplaats werd het kermisterrein, wijnopslag, paardenweide, zelfs schietterrein en nu uitgaansgebied. Velen liepen erlangs, maar weinigen zijn er ook daadwerkelijk op geweest omdat de toegang al jaren zeer beperkt is. Nieuwsgierig hoe dat is om over de 2000 jaar oude scherven van amforen te lopen? Wil je weten waarom de scherven hier al sinds de oudheid liggen opgestapeld?

Meer informatie & reserveren

Domus Aurea

Rondom Nero′s Gouden Huis: rondleiding en exclusief bezoek archeologische opgraving Domus Aurea

Keizer Nero bouwde zijn enorme paleis puur en alleen om zijn vrije tijd zo prettig mogelijk te kunnen doorbrengen. Het werd het fraaiste, rijkste en opzienbarendste paleis van Rome, dat al gauw de bijnaam; het ‘Gouden Huis’ kreeg. Eerst maken we een rondwandeling in de omgeving, waar je overal resten van deze geschiedenis ziet, en de verhalen over Nero en zijn opvolgers hoort. Met deze voorbereiding bezoek je daarna met een Engelstalige archeoloog de ondergronds uitgegraven zalen.

Meer informatie & reserveren